Thursday, November 6, 2008

My Heart mOST beAutifuLLLLLL~

Photobucket

wanita-wanita tercantik in my life~

1. my beLOved mum
bOrn in 27th August 1953, she's being such a great wOnderful mOther for her children..( enam orang yg kesemuanya 'bunga'..)..kt kg ni, diorg pggil beliau kak pah, mak pah, maklong pah..
nama betul..Arpah..(sbb mase mak lahir, waktu tu org tgh wukuf kat padang arafah)..di kalangan cucu2 pulak ( 6 org jugak! 4 boys n 2 girls), mak dipanggil 'mak tuk'..tp ammar yg pelat tu paggil 'atukk'..hehe..mak is such a very strong woman,mak dah tempuh mcm2 jenis kesukaran dan kepahitan sejak dia kecil..n mak x pernah mengeluh..ini yang buat aku tabik betul dgn mak..kalaulah aku boleh sekuat mak..
lg satu..mak suka tgk drama melayu..tp setiap kali tgk, ade je yg mak x puas ati..komplen itu, komplen ini, dok ckp 'kenapa dia mcm tu, kenapa macam ni'..hehe..n kalau ayah ade kat ctu (ayah jarang tgk tv) ayah mesti kata 'dah namanya drama...'..my youngest sis, ain punya ayat lg la 'dah pengarah suh wat cmtu..mak buat skrip citer lahhhh..'..haha..
nk cerita pasal mak rsnya smpai bila2 pun takkan habis..i'm so lucky to have a mother like her..THANK YOU ALLAH ..(^^,)..makkk, i love you so veryy muchhhhhhhhhhhhh..muahhh

2.my dear sis
SAKINAH bermksd ketenangan..tp aku igt mak sllu ckp, "besarkan SAKINAH ni bkn dia yg SAKINAH tp org yg jaga dia kena SAKINAH.."ehehe..fhm tak?sbb ape mak ckp cmtu?dia ni ms kecik mmg nakl + ngade2 ...haha..mmg pun..aku ngan dia dulu mcm anjing dgn kucing(anjing kucing tradisional..bkn catdogs~)..pantang jumpa msti gado..then, bla aku dpt mtrk melaka (1st time jauh dr famili..), kitrg jd baik..ehehe..org kata bla dh jauh baru nak menghargai..so do i..ehehe..then since that, shes become a great caunsellor to me..theres no single thing in my life i didnt told her..tomo, thanks naa utk suma kata2 smgt..terutamanya tragedi april..muahhh3

3.nazihah, my dear best friend
wat can i say..shes got everything..shes beauty with brains..masa 1st year, sama floor kat mahsuri..1st floor mahsuri..saloma bistro..!yihaa!ms second year, aku tercampak jauh ke blok malinja n nazihah stil kt mahsuri tp atas skli..hehe..tp itu tak mnjadi hal..blk nazihah blk aku jugak!haha..nazihah ni canik, baik, bijak, alim, sopan santun (ciri2 wanita idaman lelakiii..opss..tp oredi taken..hehe)..kira kontra gile ah dgn aku..kami sgt berbeza tp dlm byk hal, kami mmpunyai pendirian dan pemikiran yg sama..sbb itu kami sgt serasi..=) nazihah, no one in dis world cud replace you..thanks utk setiap air mata dan senyuman yg kita kongsi bersama.. ko lebih dr seorg kwn..you are my bestfren, my sis, my tecer, my adviser..n u r someone that i know will never left me behind..love you!~

4.wani
wani..aku da knl dia since form 1..n kitorg become bestfren ever sejak form 2!..dia comey, alwiz there 4 me..thanks dude.ms form 4, kitorg renggang ckit sbb 'sesuatu' but then org kata klu da jodoh x kemana..ekeke..wani sllu lepak2 umh aku..so famili aku pun anggap wani a part of us jugak..shes charming n buat org slsa dgn dia..opss..tp oredi taken gak by 'mr alibaba'..haha..bdk2 sktp batch upsr 97 mst knl sape alibaba..haha..harap wani n w..(bkn nm sbnr..hehe) bhgia hingga hujung nyawa..aminnnn...=)..wani..thanks 2 all d memory..thanks 4 the support..love you!

5. yOma
nurulakma..'sesuatu' terjadi dlm hidup aku dan nazihah..n yoma muncul masa tu..yoma ni bijak berdebat..debater kolej tu..hehe..pantun pun boleh..menulis boleh...mcm2 kelebihan dia ada.. hah..ni kwn aku yg cantik dan single..hehe..aku dah sllu dh g umh dia..kat sg siput..ehehe..adik dia lawa2 n ensem..(lalala)..seb bek adik..wakakka..yom..love you tooo!~

6. cikgu fiza
fara kenal dia dari forum surau.com.my..bla dah mesra kat ctu br lah ternampak dia kat cenel #surau DALNET..since then, kami jd rapat..kak fiza byk tolong aku..byk nasihat aku..dia dh mcm kakak aku sendiri..our 1st met kat mcd the mall..bila lah lagi nak jmpa beliau..tp xpe..bakal jd org semenanjung nii..aminnnnnn..putri, thanks thanks thanksss...love you..muahhh!~


2 comments:

w said...

weh... aku x tersenarai ke

anakitik said...

hehe wan..nnt ai buat satu topik khas..=)